Sprekers

Open your mind for your brain

Hoe neurowetenschap eventmanagement gaat veranderen

Door Keynote speaker Dr. Daan de Raaf (Alpha One / Dare! Strategy)

Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer over hoe ons brein werkt en dus leren we meer over wat emoties nu eigenlijk echt zijn, welke rol ons ratio speelt, hoe mensen beslissingen nemen, hoe communicatie werkt, en nog veel meer. En dat is veelal heel anders dan dat we altijd dachten. Dus zullen we de manier waarop we gewend zijn om zaken aan te pakken ook flink moeten veranderen.
Maar soms vinden we het nogal ingewikkeld om te veranderen. Dan trekken we conclusies in twijfel, nuanceren we bevindingen en blijven we doen wat we altijd al deden. Dat is nogal jammer, want er kunnen zaken veel effectiever, veel efficiënter en soms doen we het gewoon echt fout!
Daan de Raaf neemt de aanwezigen mee door de reis van een eventbezoeker en laat zien waar neurowetenschap ons nieuwe inzichten geeft en inspireert wat er anders en beter zou kunnen. Stel je ervoor open en laat je inspireren door wat beter kan. Open your mind for neuroscience.

5bd6da5c3c69b.jpg

Connecting Minds   

Actieve werkvormen. Creëren van interactie tijdens events en het activeren van deelnemers (door Erik Peekel van Aaaha! Bureau voor live communicatie)

De deelnemers aan jouw evenement brengen hun kennis en ervaring mee. Doe daar dan wat mee! In plaats van sprekers het woord te geven kun je deelnemers uitdagen. Laat hen nadenken; met elkaar in gesprek gaan; oplossingen aandragen. Maar hoe organiseer je dat?

Erik Peekel is oprichter van Aaaaha! Bureau voor live communicatie, specialisten in live interactie en storytelling. Hij schreef ‘Het evenement dat niemand wil missen’. In deze workshop gaat hij actief met je aan de slag, hij laat je eenvoudige werkvormen ervaren die je zelf kunt toepassen.

Get Top of Mind       

Pre event engagement. De zaal vol en netwerken al voor het event begint (door Bart van Zele van Halito! en Querine Lap van NetworkTables)

Get top of mind, nog vóór het event start! Is netwerking een belangrijk onderdeel van je event? Wil je mensen met elkaar verbinden? Stimuleer dan het contact tussen de deelnemers nog vóór het event plaatsvindt! Hoe? Communiceer duidelijk je programma, geef de deelnemers inkijk in wie deelneemt aan het event en wie zich voor welke sessies heeft ingeschreven. Zo krijgen jouw deelnemers de kans om strategisch te bepalen waar ze aansluiten om alles uit het event te halen.

Halito! en NetworkTables vertellen je graag hoe je pre engagement kunt creëren tijdens het uitnodigingstraject van je event.

 5bc715954cde3.jpg

Mind the Risks         

Beveiliging en omgaan met terreurdreiging (door Sherman Bonofacio van The Security Company)

Deze workshop gaat over wat wij als event organizers kunnen en moeten met event security anno nu. Waar moet je op letten, hoe ziet een risico-analyse eruit en welke innovatieve beveiligingsmethoden zijn er. 
Een workshop gegeven door Nederlands grootste, meest ervaren en gespecialiseerde aanbieder van event beveiliging en crowd management. Risk management bij kleine tot grote events. Jaarlijks zorgt voor TSC voor de beveiliging van 6 miljoen bezoekers tijdens  popfestivals, sportwedstrijden, televisieopnamen, congressen en andere evenementen en bijeenkomsten. Zij beveiligden nog dit jaar bijvoorbeeld events als Koningsdag, The Flying Dutch, de Toppers in Concert, Groots met een zachte G en tal van andere grote concerten.

Het Nieuwe Denken

Other focus, bettter results. Een workshop met persoonlijke tools en MindF*cks waar je vanaf nu bij elk event bewust van zult zijn (door Jeroen van der Sluis Van MindCenter) 

Altijd al benieuwd geweest hoe je collega eventmanagers het hoofd koel houden in deze drukke tijd? Hoe sommige collega’s gemakkelijk door de hoge verwachtingen (lijken) heen te lopen? Werk jij al volgens je persoonlijke 3G’s van succes? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe een andere focus automatisch leidt tot betere resultaten?

In de workshop Het Nieuwe Denken word je uitgedaagd oude patronen los te laten en op een andere manier naar dingen te kijken. Veel persoonlijke interacties en praktische onderwerpen zoals;

  • Waarom je standaard 10% minder stoelen neer zet in een plenaire zaal.
  • Wanneer alternatieven voor een standaard U opstelling handig zijn.
  • Wat een bepaald zit-materiaal doet met je mind.
  • Hoe je sprekers nog beter laat performen.
  • Waarom je een plenair programma indeelt in onderdelen van steeds 20 minuten.

Jeroen van der Sluis is oprichter en creatief manager van MindCenter. De rode draad bij Jeroen is het anders denken. Niet de gebaande paden lopen, maar de onmogelijk lijkende dingen mogelijk maken.

5bc7159564b71.jpg

Creative Minds         

Event Design met behulp van het Event Canvas Model (door Marga Groot Zwaaftink van Event Design Collective)

In deze workshop maak je kennis met het Event Canvas, een methode om nieuwe event concepten te ontwerpen. Of bestaande events nieuw leven in te blazen. Na een korte uitleg over de gedachte achter deze methode, gaan we met elkaar aan de slag. Op basis van een case gaan we het Event Canvas invullen. Learning by doing: je ervaart hoe het werkt en tegelijk ga je inzichten krijgen, hoe dit bij jouw events kan werken. Er is volop gelegenheid voor interactie en vragen.
Op de website www.edco.global kun je het canvas gratis downloaden of de eerste 100 pagina’s van het boek. Of bekijk dit filmpje met uitleg.

5bc745e7e124b.jpg